Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

21. 06. 2017. 11:14 >> 10:46

UZROK I DALJE NEPOZNAT

Porodica Varmbira odbila obdukciju

Porodica američkog studenta Otoa Varmbira, koji je umro poslije višemjesečnog pritvora u Sjevernoj Koreji, odbila je obdukciju, čime zvaničan uzrok njegove smrti za sada ostaje nepoznat.

Iz kancelarije isljednika u okrugu Hamilton potvrđeno je da su pregledali tijelo 22-godišnjeg Varmbira poslije njegove smrti u ponedjeljak, prenosi CNN.

"Poštovano je protivljenje porodice obdukciji", saopštila je kancelarija, dodajući da je urađen samo spoljašnji pregled tijela.

Kancelarija isljednika je pregledala medicinsku dokumentaciju Zdravstvenog centra Univerziteta u Sinsinatiju gdje je Varmbir prebačen po dolasku iz Sjeverne Koreje, kao i izvještaje službe hitne pomoći koja je pomogla da se student preveze avionom iz Pjongjanga u Sinsinati.

"U ovom trenutku nema zaključka o uzroku i načinu smrti Varmbira, pošto treba pregledati još medicinske dokumentacije i razgovarati s još ljudi", navodi se u saopštenju.

Varmbir je u martu prošle godine osuđen u Sjevernoj Koreji na 15 godina zatvora i prinudnog rada, jer je ukrao propagandni plakat. Dan poslije suđenja pao je u komu, a prošle sedmice je "iz humanitarnih razloga" poslat kući.

Umro je u ponedjeljak u bolnici u Sinsinatiju. Njegovi doktori su rekli da je imao veliko oštećenje mozga, ali da nijesu našli dokaze tvrdnji Pjongjanga da je dobio botulizam i da je pao u komu pošto je popio tabletu za spavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније