Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 08:33 >> 08:05
2

IRAČKI PREMIJER

Rušenjem džamije ID priznala poraz

Irački premijer Hajder al-Abadi izjavio da je rušenjem velike Al Nuri džamije u Mosulu Islamska država priznala svoj poraz, javio je AFP.

"To je zvanično priznanje poraza", rekao je on nekoliko sati nakon što je ID srušila džamiju.

Vijest o rušenju džamije objavila je iračka vojska. 

"Bande ID počinile su još jedan istorijski zločin - raznijeli su Al Nuri džamiju i njen minaret el Hadba", navodi se u saopštenju iračke vojske. 

U toj srednjevjekovnoj džamiji lider ID Abu Bakr al Bagdadi proglasio je "kalifat" koji je prije tri godine obuhvatio djelove Sirije i Iraka. 

Kako se navodi, do eksplozije je došlo kada su iračke elitne jedinice za borbu protiv terorizma, stigle na 50 metara od džamije. Takozvana Islamska država optužila je SAD da su u vazdušnim napadima uništili veliku al Nuri džamiju u Mosulu i minaret koji se na nju naslanja. 


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније