Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2017. 10:02   >>  09:37

DŽIHADISTI U MOSULU

Ciljaju djecu da bi zadržali civile

Ujedinjene nacije su danas saopštile da su djeca na meti ekstremista Islamske države u Mosulu koji pokušavaju da spriječe civile da pobjegnu iz grada, dok iračke snage napreduju u osvajanju njihovog posjlednjeg uporišta u Iraku.

U izvještaju Unicefa navodi se da je zabilježen veći broj slučajeva da su borci Islamske države ubijali djecu kada su njihove porodice pokušavale da pobjegnu iz djelova Mosula koji su pod kontrolom ekstremista.

Unicef je saopštio da je 1.075 dece ubijeno, a 1.130 ranjeno od kada je Islamska država 2014. godine zauzela gotovo trećinu Iraka, uključujući Mosul.

Pored velikog broja civilnih žrtava, bitka za Mosul je donijela i veliko razaranje.

Džamija Al Nuri i dva minareta u starom gradu Mosula uništeni su sinoć u napadu džihadista. Lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi je u toj džamiji imao jedini nastup u javnosti, 2014. godine, kada je proglasio kalifat.

Iračke snage su u oktobru prošle godine pokrenule veliku operaciju za oslobođenje Mosula od Islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније