Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 06. 2017. 20:32 >> 20:06

NAKON NAPADA

Racije u Briselu, četiri uhapšena

U okviru istrage o spriječenom bombaškom napadu na Centralnoj stanici u Briselu izvršeni su pretresi kuća u prestonici Belgije i privedene četiri osobe.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, pretresi su kasno sinoć izvršeni u četiri kuće u različitim naseljima, uključujući i Molenbek. Sudija bi tokom dana trebalo da odluči da li će im pritvor biti produžen, prenio je Rojters.

Belgijska policija za borbu protiv terorizma istražuje motive osumnjičenog bombaša samoubice, kojeg su ubili vojnici koji čuvaju željezničku stanicu u Briselu nakon što je izazvao eksploziju u kojoj niko nije povrijeđen.

Televizija VTM prenijela je, pozivajući se na belgijskog ministra unutrašnjih poslova Žan Žambona, da su istražitelji identifikovali osumnjičenog, ali nijesu još objavili njegovo ime.

Kancelarija belgijskog državnog tužioca saopštila je ranije da je napadač, koji je sinoć pokušao da postavi bombu na Centralnu stanicu u Briselu, bio simpatizer takozvane Islamske države. Policajci koji su pretražili kuću 36. godišnjeg napadača, porijeklom iz Maroka, pronašli su "hemikalije i materijale koji se mogu koristiti za pravljenje eksploziva", a tužilaštvo navodi da je najvjerovatnije napravio bombu u svojoj kući, prenosi AP.

Napadač je ubijen sinoć na Centralnoj stanici u Briselu, a prije nego što su ga vojnici ubili uzvikivao je "Alahu akbar", što na arapskom znači "Bog je veliki".

Belgijska prijestonica, u kojoj se nalaze sjedišta NATO i EU, u stanju je visoke pripavnosti od kada je ćelija Islamske države sa sjedištem u Briselu organizovala napad u kojem je 130 osoba ubijeno u Parizu u novembru 2015. 

U Briselu su, potom, četiri mjeseca kasnije, u martu 2016, bombaši-samoubice usmrtili 32 osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније