Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V.

24. 06. 2017. 08:30   >>  08:07

META SVETA DŽAMIJA

Spriječen teroristički napad u Meki

Teroristički napad na Svetu džamiju u Meki spriječile su bezbjednosne snage, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijke Arabije.

 

Kako navode, napad su planirale tri terorističke grupe – dvije iz Meke i jedna iz Džede.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da su bezbjednosne snage djelovale protiv terorista iz Asila i Ajad al Masafi djelovima Meke.

U Ajad susjedstvu bombaš samoubica se krio u jednoj od kuća, odbio je da se preda i otvorio je vatru na policiju, a potom se raznio.

Ranjeno je šest civila, a lakše je povrijeđeno i pet pripadnika bezbjednosnih snaga, naveo je portparol i dodao da je uhapšeno pet ljudi. Među njima je i jedna žena.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija sa lica mjesta.

Sveta džamija, poznata i kao Mekanska džamija nalazi se u Meki u Saudijskoj Arabiji i najveća je na svijetu. Okružuje jedno od najsvetijih islamskih mjesta Kabu prema kojem se muslimani iz čitavog svijeta okreću tokom molitve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније