Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ Objavila R.B. ]

24. 06. 2017. 18:40 >> 18:12
2

ODGOVOR KATARA

Zahtjevi arapskih zemalja nerazumni

Ministar vanjskih poslova Katara odbio je danas listu od 13 zahtjeva koje su toj državi ispostavile četiri arapske zemlje zarad ukidanja sankcija, rekavši da niti su razumni niti izvodljivi, prenosi BBC.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Egipat i Bahrein između ostalog traže da Katar prekine diplomatske odnose sa Iranom i zatvori medijsku kuću Al-Džazira.

Na listi zahtjeva su i prekid svake vojne saradnje s Turskom unutar zemlje i usklađivanje svoje ekonomske, vojne, socijalne politike sa Savjetom za saradnju zemalja Zaliva, regionalne grupe koja je usredsrijeđena na borbu protiv uticaja Irana.

Ako Katar pristane na zahtjeve, lista će biti revidirana jednom mjesečno tokom prve godine, a zatim svaka tri mjeseca tokom druge godine. Sprovođenje zahtjeva biće nadgledano narednih deset godina.

U dokumentu koji je Kataru dostavio Kuvajt, navodi se da je rok za ispunjenje zahtjeva 10 dana.

Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat prekinuli su veze s Katarom, optužujući ga za podršku terorizmu i veze sa Iranom, regionalnim rivalom Saudijske Arabije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније