Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 06. 2017. 10:37 >> 10:10
1

ERDOGAN PORUČIO

Ultimatum Kataru protivan međunarodnom pravu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ocijenio je danas da je ultimatum koji su Saudijska Arabija i njeni saveznici uputili Kataru "protivan međunarodnom pravu".

"Mi podržavamo Katar jer smatramo da je spisak od 13 zahtjeva protivan međunarodnom pravu", rekao je Erdogan.

Prema navodima, pored prekida odnosa sa Iranom i zatvaranja Al-Džazire, zalivske zemlje od Katara traže da prekine i navodne odnose sa Islamskom državom i Al-Kaidom, kao i sa šiitskim Hezbolahom i organizacijom Muslimanske braće.

Od Katara se zahtijeva i zatvaranje turske vojne baze u Kataru, izručivanje protivnika režima u arapskim zemljama kao i zatvaranje medija za koje se smatra da su naklonjeni islamistima.

Erdogan je rekao da je zehtjev za povlačenje turskih vojnika iz Katara oblik "nepoštovanja Turske". Turska ima veoma dobre odnose sa Katarom, a turski parlament je 7. juna odobrio primenu sporazuma iz 2014. o raspoređivanju turskih trupa u toj zalivskoj zemlji.

Turska takođe vazdušnim putem isporučuje hranu Kataru koji je pod blokadom svojih susjeda.

Iako se uzdržava od direktnog kritikovanja Saudijske Arabije, Ankara je pozvala Rijad da pronađe rješenje za krizu.

Katar je odbacio zahtejve arapskih zemalja kao "nerazumne".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније