Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

25. 06. 2017. 20:22   >>  19:57 2

EKSPLOZIJA CISTERNE

Pakistan: Najmanje 153 osobe poginule

Najmanje 153 osobe, među kojima ima muškaraca, žena i djece, poginule su danas u Pakistanu od eksplozije cisterne s naftom, dok je više desetina u kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici.

Pošto su preko razglasa jedne džamije upozoreni da se cisterna prevrnula na putu i da nafta curi, brojni mještani otišli su do tog mjesta kako bi kanisterima skupili naftu, ali je ubrzo došlo do smrtonosne eksplozije.

Policajac Abdul Malik, koji je među prvima stigao na mjesto nesreće u pakistanskoj provinciji Pandžab, rekao je da su "tijela bila svuda", da su od mnogih "ostali samo skeleti" i da su preživjeli bili "u veoma teškom stanju".

Šef spasilačke službe rekao je da mnoga tijela nije moguće identifikovati.

Cisterna s naftom prevrnula se na putu od Karačija do Lahorea kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom na putu u blizini sela Bahavalpur.

Prema riječima svjedoka, najmanje 30 motocikala i druga vozila kojima su meštani došli da pokupe gorivo potpuno su izgorjeli. Vjeruje se da je požar izazvala varnica iz nekog vozila.

Do nesreće je došlo pred praznik Ramazanski bajram koji se u Pakistanu obilježava sjutra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније