Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 06. 2013. 16:24 >> 16:24

SIRIJA

Asad želi pregovore

Zamjenik sirijskog premijera i ministar vanjskih poslova i pitanja dijaspore Sirije, Velid el-Mualim, govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o aktuelnim zbivanjima u toj zemlji, istakavši da će sirijska vlada učestvovati na Drugoj konferenciji o Siriji u Ženevi, javlja agencija Anadolija .

 

 

„Sirijska vojska ratuje protiv terorizma i tako štiti Jordan, Liban i sve druge susjedne zemlje“, kazao je Mualim.

Istakavši da je sirijska vlast mnogo puta upozorila vladu Libana na moguće incidente u pograničnom pojasu, Mualim tvrdi da je Francuska pomogla naoružanim pobunjenicima nakon što je sirijska vojska pobijedila u Kusajru.

On, takođe, tvrdi da sirijska vojska ne posjeduje hemijsko oružje.

Izjave američkog predsjednika Baraka Obame u vezi s korišenjem takvog naoružanja okarakterisirao je kao neosnovane.

Mualim je podsjetio da je istraga o korišćenju hemijskog oružja u provinciji Han Asel u Alepu u nadležnosti Ujedinjenih nacija i još jedanput ponovio optužbe da hemijsko oružje koriste pobunjenici.

Naglasivši da u sastavu pobunjeničke Oslobodilačke vojske Sirije djeluje i Front Nusra, Mualim je podvukao da je ta formacija mnogo ojačala i da vojska pod kontrolom predsjednika Bašra al-Asada vodi rat upravo protiv takvih terorističkih snaga.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније