Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 06. 2017. 09:51 >> 09:59

PAKISTAN

Najmanje 157 mrtvih u eksploziji cisterne

Najmanje 157 ljudi, među kojima ima žena i djece, poginulo je u Pakistanu u eksploziji cisterne s naftom, dok je više desetina u kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici.

Tanker se najprije prevrnuo, a vatra koja je zatim izbila zahvatila je lokalne stanovnike koji su su okupili da bi skupili iscurjelo gorivo.

Povrijeđeno je 140 ljudi, medju kojima je 50 zadobilo teške opekotine. Zvaničnici strahuju da će broj poginulih rasti.

Šef spasilačke službe provincije Pendžab Rizvan Naser rekao je da spasioci izvlače izgorjela tijela, od kojih je mnoga nemoguće identifikovati.

Lokalni mediji objavili su stravične snimke s mjesta nesreće na kojima se vide oblak gustog crnog dima, kao i spasioci i vojni helikopteri koji prevoze povrijeđene u bolnice.

Kamion cisterna kretala se od Karačija do Lahora, u provinciji Pundžab, kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Prema riječima očevidaca, najmanje 30 motorcikala i osam drugih vozila kojima su mještani došli na mjesto nesreće da pokupe gorivo potpuno su izgorjeli.

Zvaničnici navode da su mnoga tijela izgorjela do neprepoznatljivosti.

Do nesreće je došlo pred praznik ramazanski Bajram koji slavi muslimansko stanovništvo u Pakistanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније