Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

27. 06. 2017. 09:30 >> 09:03

"NACIZAM 21. VIJEKA"

S. Koreja: Tramp kao Hitler

Sjeverna Koreja uporedila je danas američkog predsjednika Donalda Trampa s nacističkim liderom Adolfom Hitlerom uoči posjete predsjednika Južne Koreje Mun Džae-ina Vašingtonu.

Sjevernokorejska agencija KCNA ocijenila je da Trampova politika "liči na nacizam 21. vijeka" osuđujući njegov slogan "Prvo Amerika" (America First).

"Takav slogan govori o želji za svjetskom dominacijom i vojnim sredstvima, kao što je to bio slučaj sa konceptom Hitlerove svjetske okupacije", navela je agencija.

KCNA je dodala da Tramp slijedi "Hitlerovu diktatorsku politiku" o podjeli svijeta na dvije kategorije - prijatelje i neprijatelje, kako bi opravdala svoja djela prema neprijateljima.

Trampova administracija radi na dodatnom jačanju međunarodnih sankcija Pjongjangu kako bi tu zemlju primorala da odustane od nuklearnog i balističkog programa.

Mun i Tramp treba uskoro da se sastanu i razgovaraju o Sjevernoj Koreji, koja je sprovela nekoliko desetina raketnih i nuklearnih proba od početka 2016.

Tramp pozvao da se što prije riješi pitanje Sjeverne Koreje

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je da se što prije riješi pitanje Sjeverne Koreje zbog prijetnje koju predstavlja njen nuklearni i balistički program.

"Režim u Sjevernoj Koreji predstavlja izvor ogromnih problema i time moramo da se bavimo što je prije moguće", rekao je Tramp sinoć na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Indije Narendrom Modijem, s kojim se prvi put sastao od stupanja na dužnosti.

Tramp je zahvalio Modiju na uvođenju novih sankcija vlastima Pjongjanga koja je nastavila nuklearni i balistički program uprkos zabrani UN.

Američka administracija nedavno je pomenula mogućnost vojne intervencije protiv Sjeverne Koreje.

Ministar odbrane Džim Matis rekao je da Sjeverna Koreja predstavlja "najhitniju i najopasniju prijetnju".

Sjeverna Koreja će biti tema razgovora tokom ovonedjeljne posjete predsjednika Južne Koreje Mun Džae-ina Vašingtonu. Mun je ranije izrazio spremnost na dijalog s Pjongjangom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније