Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

27. 06. 2017. 12:30 >> 12:02

UVODE POSEBNE MJERE

Grčka: Za vikend 43 stepena

Meteorološka služba Grčke je danas izdala vanredno upozorenje na talas vrućine koja će za vikend dostići 43 stepena Celzijusa.

U unutrašnjosti Grčke temperatura će sjutra, u srijedu, porasti na 39 stepeni, u četvrtak na 40-41, u petak i subotu na 42, moguće i na 43 stepena. U nedjelju će temperatura na zapadu Grčke biti 37-39, ali u ostalim krajevima unutrašnjosti biće 40-42 stepena Celzijusa.

U priobalju Grčke i na ostrvima se očekuje da u srijedu i četvrtak temperatura bude 35 stepeni, u petak i subotu 36-38, u nedjelju u priobalju na zapadu 33-35, a drugdje 37-39 stepeni.

Postepen pad temperature u čitavoj Grčkoj se očekuje od ponedjeljka, 3. jula.

Generalni sekretarijat Grčke za civilnu zaštitu je danas proglasio stanje pripravnosti i objavio niz preporuka za stanovništvo, što je učinila i Zdravstvena služba Atine.

Među njima su izbjegavanje putovanja i gužve, laki obroci, često tuširanje, posebna terapijska uputstva za hronično oboljele, naročito s bolestima pluća i srca.

Preporučuje se i provjetravanje stanova i kuća noću, a zatvaranje i klimatizacija danju.

Regionalna uprava Atike, poluostrva na kojem je Atina, objavila je spisak klimatizovanih javnih zgrada u koje građani mogu da se sklone tokom talasa vrućine. Samo u centru Atine, od danas je otvoreno devet takvih zgrada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније