Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2017. 22:38 >> 22:10

FOKUS NA BREGZIT

Škotska odgodila zakon o novom referendumu

Škotska premijerka Nikola Stardžon odložila je donošenje zakona kojim bi se zahtijevao novi referendum o nezavisnosti Škotske.

Stardžon je u škotskom parlamentu u Edinburgu rekla da poslije pažljivog razmatranja odgađe planove za novo glasanje o nezavisnosti i da će se fokusirati na uticanje da rezultati Bregzita budu povoljni za Škote.

Ona je u martu rekla da bi drugi referendum trebalo da bude krajem 2018. ili početkom 2019. kako bi Škoti imali alternativu Bregzitu.

Dok je glasanje na nivou Britanije prošlog juna većinski bilo za Bregzit, u Škotskoj je odnos bio 62 prema 38 odsto u korist ostanka u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније