Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila R.B.

27. 06. 2017. 22:59   >>  22:31 2

POVEĆAN PROFIT KRUNE

Kraljičina plata 2018. veća 6 miliona funti

Primanja kraljice Elizabete II iz javnih sredstava biće povećana za osam odsto, nakon što se profit "Krune" povećao za 24 miliona funti.

Izdvajanja za kraljicu, iz kojih se isplaćuju plate za članove kraljevskog domaćinstva, finansiraju službena putovanja i održavanje dvoraca, povećaće se za više od šest miliona funti u 2018/2019. godini, javlja BBC.

To povećanje je najavljeno nakon što je otkriveno da su se kraljičini službeni neto rashodi prošle godine povećali za dva miliona funti, na gotovo 42 miliona funti, prenosi klix.ba

Ser Alan Rid, kraljičin rizničar, kazao je da kraljica predstavlja "izanrednu vrijednost za utrošeni novac".

"Kada pogledate podatke, zaključak je da su izdvajanja za Krunu iznosila 65 penija po osobi godišnje u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je cijena jedne prvoklasne poštanske markice. Uporedite to s onim što kraljica radi i predstavlja za ovu zemlju. Ja smatram da ona predstavlja izvanrednu vrijednost za utrošeni novac", izjavio je Rid.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније