Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 06. 2017. 09:22   >>  08:54

VENECUELA

Ukrali helikopter pa pucali na sud

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je iz ukradenog policijskog helikoptera pucano na sjedište Vrhovnog suda, uz ojcenu da se radi o "terorističkom napadu", čiji je cilj da se on sruši sa vlasti.

                                  

Do incidenta je došlo u trenutku kada je Maduro govorio uživo na državnoj televiziji.

On je kasnije rekao da su iz helikoptera ispaljene granate od kojih jedna nije aktivirana. Zahvaljujući tome, žrtava nije bilo, a protivvazdušni sistem odbrane odmah je aktiviran.

Slike plavog policijskog helikoptera sa antivladinim transparentom pojavile su se na društvenim mrežama u isto vrijeme kada i video snimak u kojem Oskar Peres, za koga se vjeruje da je policijski pilot, poziva na pobunu protiv Madurove "tiranije". Vlasti su saopštile da još tragaju za tim čovjekom.

"Imamo dva izbora: sjutra da nam sude savjest i narod ili danas da počnemo da se oslobađamo ove korumpirane vlade", rekao je čovjek iza koga su bile četiri osobe obučene u vojne uniforme, sa ski maskama i puškama.

Maduro je poručio okupljenima ispred predsjedničke palate da je incident mogao da izazove "tragediju sa nekoliko desetina mrtvih i povrijeđenih".

                                   

Ministar za informisanje Ernesto Viljegas pročitao je saopštenje u kojem se navodi da je iz helikoptera pucano na Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok se održavao prijem za 80 ljudi povodom dana novinara.

Zatim je helikopter ispalio projektile na obližnju zgradu suda, gdje su suđenja bila u toku.

Zvaničnici suda potvrdili su da nema povrijeđenih u napadu i da je istraga u toku.

Od početka aprila je tokom demonstracija protivnika predsjednika Nikolasa Madura poginulo 75 ljudi.

Hiljade protivnika venecuelanske vlade traže slobodu izražavanja i ostavku Madura deset godina nakon zatvaranja čuvenog opozicionog TV kanala.

Policija se više puta od početka protesta sukobila sa demonstrantima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније