Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

28. 06. 2017. 11:00 >> 10:32
7

ORBAN KATEGORIČAN

Izbjeglice izmjestiti izvan Evrope

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je kako njegova zemlja ne bi trebalo da prima izbjeglice koje dolaze na tlo Evrope.

 

Orban je rekao kako izbjeglice ne bi trebalo da budu raspoređivane širom Evropske unije, nego da bi umjesto toga trebale biti "izmještene izvan Evrope". 

Mađarska odbija da prihvati izbjeglice čak i privremeno, izjavio je Orban, dodavši kako je njegova zemlja pomagala hrišćanskim zajednicama u unesrećenim područjima. 

Mađarska je ojačala svoje granice policijom i vojnicima uz podršku Višegradske grupe - Češke, Poljske i Slovačke, kao dio mjera u borbi protiv ulazaka izbjeglica na njenu teritoriju. 

Tokom 2015. godine Mađarska je podigla žičanu ogradu na granicama sa Srbijom i Hrvatskom kako bi zaustavila izbjeglički talas sa istoka. Uvela je i kazne za ilegalne prelaske granice proglasivši stanje pripravnosti u pograničnim područjima. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније