Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 06. 2013. 19:39 >> 19:39

NIJE IZDAJNIK

Asanž: Snouden na sigurnom

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž izjavio je da se Edvard Snouden, bivši radnik američke NSA, koga Sjedinjene Američke Države optužuju za špijunažu, nalazi na sigurnom i da je dobro raspoložen.

 

 

Kako prenosi britanski "Gardijan", sa Snoudenom je i saradnica "Vikiliksa" Sara Harison koja je sa njim putovala iz Hong Konga do Moskve. Mediji su jutros javili da se Snouden nije ukrcao na let iz Moskve za Havanu, kako je ranije bilo najavljivano.

- Oboje (Snouden i Harison) su na sigurnom i u kontaktu su sa našim pravnim timom. Ne mogu da vam dam više informacija o tome u kojoj se zemlji nalazi zbog prijetnji koje stižu iz Amerike - rekao je Asanž.


On je poručio da Snouden nije izdajnik ili špijun, već čovjek koji je javnost želio da obavijesti o istini.

- Administracija američkog Baraka Obame nije dobila mandat da špijunira cio svijet, krši Ustav SAD i zakone ostalih država - dodao je Asanž.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније