Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

29. 06. 2017. 08:49 >> 08:30
1

U KIŠOBRAN

Prag: Ženu udario grom na ulici

U Pragu je na sred ulice jednu ženu u srijedu u kišobran udario grom a ljekari hitne pomoći su na jedvite jade uspjeli da joj obnove vitalne funkcije i prevezli su je u bolnicu u kritičnom stanju, javljaju danas češki mediji.

"Radim u hitnoj pomoći u Pragu 25 godina i ne pamtim da se u Pragu, gdje su kuće, visoke zgrade, gromobrani, stubovi nešto takvo desilo. Udar groma tipičan je za planinske oblasti. U gradu je to nešto apsolutno neuobičajeno", kazao je Češkom radiju portparol praške hitne pomoći Ondžej Franjek.

Ženu koja je imala taj peh da u nju u sred grada pogodi grom ljekari su dugo oživljavali ali na kraju su uspjeli i u kritičnom stanju sa opekotinama su je prevezli u bolnicu.

Hitnu pomoć pozvalo je nekoliko prolaznika koji su tvrdili da je grom udario direktno u kišobran, međutim meteorolozi tvrde da je vjerovatnije da je grom udario u zgradu a elektricitet iz njega je dopro do žene po mokrom tlu, pošto je pljuštala kiša ili da je pogodio sekundarni grom koji se odvojio od glavnog udara u zgradu.

Nakon tropskih vrućina posljednjih dana, preko Češke je popodne i noćas prošlo olujno nevrijeme a zahlađenje je donijelo i obilne kiše.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније