Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 06. 2013. 10:35 >> 10:37

BOMBAŠ SAMOUBICA

Kabul: Napad na bazu CIA

Bombaš samoubica izvršio je jutros napad u samom centru Kabula i na meti su mu bili hotel „Ariana“ - baza agenata američke CIA, predsjednička palata i avganistansko ministarstvo odbrane, ali žrtava osim bombaša nije bilo.

Napad je počeo pucnjavom oko 6:30 sati unutar strogo čuvane prijestoničke oblasti da bi automobil bomba eksplodirao pokušavaju da uđe u taj prostor uoči održavanja konferencije za novinare isred predsjedničke palate gdje je predsednik Hamid Karzai trebalo da govori o tekućim naporima na otvaranju mirovnih pregovora sa ekstremistima.

Oko 20 novinara koji su već bili stigli, sklonili su se iza vjerskih svetilišta i povukli tinejdžere sa ulice koji su tu našli na putu do škole, a osim dima koji se dizao iz oblasti napada nema podataka o eventualno pričinjenoj materijalnoj šteti.

Ne zna se da li je predsjednik bio u zgradi u trenutku napada, jer njegov portparol se nije javljao na telefon.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad. Portparol talibana Zabihulah Mudžahid napisao je mejlu poruku da se "ekstremisti donijeli smrt neprijatelju u  samoubilačkom napadu" i dodao da su tri zgrade bile na meti i se napad dogodio u blizini „Ariana" hotela, predsjedničke palate i ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније