Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 06. 2013. 14:43 >> 14:51

RUMUNIJA TUGUJE

Dan žalosti na Dan zastave

Vlada Rumunije proglasila je danas 26. jun Danom nacionalne žalosti u toj zemlji, zbog pogibije 18 rumunskih državljana u stravičnom udesu koji se u nedjelju desio u Crnoj Gori, na magistralnom putu Podgorica - Kolašin.

 

Inače, Rumunija 26. jun slavi kao Dan zastave, nacioalnog simbola te zemlje.

"Odluka Vlade od 26. juna, kojom se proglašava nacionalni Dan žalosti u Rumuniji, u znak sjećanja na žrtve ozbiljne nesreće u Crnoj Gori, usvojen je u utorak na posebnom sastanku", objavili su mediji iz Bukurešta.

Inače, prema članu 6 rumunskog zakona, na dan nacionalne žalosti rumunska zastava se spušta na pola koplja.

Premijer Rumunije Viktor Ponta rekao je da će se zastava u Rumuniji sjutra spustiti na pola koplja, čak i ako je srijeda 26. jun Dan zastave Rumunije, što kako je rekao, govori o tome da nije vrijeme za slavlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније