Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 07. 2017. 08:54   >>  08:26 8

ZAHAROVA TVRDI

NATO falsifikuje istoriju

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je na sprečavanje pokušaja NATO da falsifikuje istoriju.


Ona je to kazala povodom snimka koji je NATO objavio u srijedu o takozvanoj "Šumskoj braći" - gerilcima u Estoniji, Letoniji i Litvaniji koji su se borili protiv sovjetske vlasti između 1940. i 1950. godine i nazvao ih borcima protiv sovjetskih osvajača, prenosi Tas s.

"Nemojte biti ravnodušni, to je falsifikovanje istorije koju namjerno propagira NATO radi revizije rezultata Nirnberških suđenja. I to mora da se spriječi. Ako oni danas kažu da je Bandera heroj, a 'šumska braća' partizani koji su spasavali baltičke republike, šta će biti sjutra", napisala je Zaharova na svom Fejsbuku.

Ona je kazala da su među "šumskom braćom" bili vojnici, kao i da je hiljade civila ubijeno u sabotažama koje su oni organizovali.

Prema Zaharovoj, tu organizaciju podržavale su zapadne bezbjednosne službe do sredine 50-ih godina i NATO je svjestan toga.

"Postoje deklasifikovane, iako malo izmijenjene CIA datoteke o tome", navela je Zaharova.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније