Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 07. 2017. 22:35 >> 22:21

DABAG SAOPŠTIO

Referendum Kurda - pregovaračka taktika

Visoki zvaničnik iračkih Kurda izjavio je danas da je referendum o nezavisnosti iračkog dijela Kurdistana, koji planiraju Kurdi u septembru, dio pregovoračke taktike i pritisak koji žele da izvrše na iračke vlasti.

Zvaničnik Nazem Dabag, koji se nalazi u posjeti Teheranu, izjavio je Frans presu da je postojala bojazan iračkih Kurda da bi iračke snage mogle da napadnu njihove položaje poslije preuzimanja Mosula od džihadista.

"Organizujemo referendum 25. septembra kako bismo riješili probleme sa iračkom vladom. Nemamo namjeru da se izdvojimo. Imamo osjećaj da nas Irak ne prihvata. Zbog toga tražimo načine da dobijemo svoja prava... ", rekao je Dabag.

Vlasti tog autonomnog regiona u Iraku saopštile su početkom juna da će 25. septembra biti organizovan referendum o nezavisnosti te oblasti.

Zvanični Bagdad se protivi toj odluci.

Kurdistan je region na sjeveru Iraka i ima autonomiju od 1991. Oružane snage tog regiona uključene su u ofanzivu protiv Islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније