Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 07. 2017. 09:05 >> 08:36

NEZVANIČNI REFERENDUM

Venecuela:Opozicija glasa protiv Madura

Pristalice opozicije u Venecueli su masovno glasale protiv predloga predsjednika Nikolasa Madura za promjenu Ustava na nezvaničnom referendumu na kojem se izjasnio 7,1 milion od 19 miliona glasača koliko Venecuela ima.

 

 

 

Venecuela je uputila "jasnu poruku vlastima i svijetu", rekla je rektorka Univerziteta Sesilija Garsija Aroća i dodala da je u Venecueli glasalo 6,5 miliona, a u inostranstvu 700.000 ljudi.

Jedini incident se dogodio uveče kada su naoružani napadači pucali na jedno glasačko mjesto u Karakasu i ubili jednu ženu, a troje ljudi ranili.

Glasanje je održano dvije nedjelje prije izbora ustavotvorne skupštine, koji će opozicija bojkotovati jer smatra da su pravila za izbor delegata nedemokratska i u korist vlasti.

Predsjednik Maduro je ipak pozvao opoziciju na pregovore.Ankete pokazuju da samo petina Venecuelanaca podržava promjene Ustava koji je 1999. donio pokojni predsjednik Ugo Čaves.

U tromjesečnim protestima protiv Madurove socijalističke vlasti poginulo je 90 osoba, a opozicija koja ima većinu u Parlamentu, poziva na građansku neposlušnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније