Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 07. 2017. 08:48   >>  08:20 2

ZBOG BALISTIČKOG PROGRAMA

Tramp prijeti novim sankcijama Iranu

Američki predsjednik Donald Tramp odlučio da sačuva sporazum o nuklearnom programu Irana koji predviđa ukidanje sankcija ali je zaprijetio novim kaznenim mjerama prema toj zemlji, saopštila je kasno sinoć Trampova administracija.

 

 

 

Tramp je ocijenio da Iran primjenjuje sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlj, ali je zaprijetio novim sankcijama koje se odnose na iranski balistički program.

Američki Senat je prošle nedjelje usvojio nacrt zakona o novim sankcijama Iranu zbog, kako navodi, "podrške međunarodnom terorizmu" i balističkog programa u toj zemlji.

Sporazum o nuklearnom programu postignut je 14. jula 2015. godine između Irana i šest svjetskih sila - SAD, Rusije, Kine, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Taj sporazum je u ime SAD postigao Trampov prethodnik Barak Obama dok je Tramp tokom predizborne kampanje izjavio je da će "pocijepati najgori sporazum koji su SAD ikada postigle".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније