Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

20. 07. 2017. 11:48 >> 11:19

OKO PREGOVORA

Seul: Još čekamo odgovor Pjongjanga

Sjeverna Koreja još nije odgovorila na ponudu Južne Koreje za održavanje vojnih pregovora u petak, saopštili su danas južnokorejski zvaničnici.



 

"Još nema odgovora", izajvio je portparol južnokorejskog Ministarstva odbrane Mun Sang-gin i dodao da su pripreme za održavanje pregovora u toku, u slučaju da do njih dođe, prenio je AFP.

Južna Koreja je predložila u ponedjeljak održavanje vojnih pregovora sa Sjevernom Korejom, nakon višenedjeljnih tenzija zbog testiranja projektila dugog dometa koje je izveo Pjongjang.

Ukoliko budu održani, to će biti prvi pregovori na visokom nivou od 2015. godine. Jedan visoki zvaničnik je rekao da bi cilj pregovora trebalo da bude zaustavljanje "svih neprijateljskih aktivnosti koje podižu vojne tenzije" na utvrđenoj granici između dvije Koreje, javio je BBC.

Južnokorejski predsjednik Mun Džae-in već duže vrijeme ističe da želi veću komunikaciju sa Sjevernom Korejom. Zamjenik ministra odbrane Južne Koreje je rekao da bi ti pregovori mogli biti održani u Tongilaku, sjevernokorejskom objektu u Panmunjomu u demilitarizovanoj zoni između dvije zemlje, u kojem su održavani raniji pregovori.

On je takođe predložio da pregovori budu održani 21. jula, prenosi Fena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније