Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 07. 2017. 09:56 >> 09:27

NE POŠTUJU STANDARDE

Šojble uporedio Tursku s Istočnom Njemačkom

Njemački ministar finansija Volfgang Šojble uporedio je Tursku s komunističkom Istočnom Njemačkom poslije novog spora dvije zemlje zbog hapšenja njemačkog aktiviste za ljudska prava Petera Štojdnera.

 


 

Šojble je za današnje izdanje lista Bild izjavio da Turska sada arbitrarno hapsi ljude i ne poštuje minimun konzularnih standarda.

"Podsjeća me na to kako je bilo u Istočnoj Njemačkoj. Svima koji su tamo putovali bilo je jasno: ako ti se nešto desi, niko ti ne može pomoći", rekao je Šojble.

Ako Turska ne prestane da igra "igre", Šojble je rekao da će Njemačka reći ljudima da u Tursku putuju na sopstvenu odgovornost.

Njemačka je poslije hapšenja Štojdnera zbog navodne povezanosti sa terorističkim grupama upozorila građane koji putuju u Tursku da se izlažu opasnosti od hapšenja i najavila niz drugih koraka protiv Turske.

Berlin je tražio njegovo hitno oslobađanje, na šta je Ankara odgovorila da se tim zahtjevom podriva nezavisnost sudstva i da neće podleći ucjenama i prijetnjama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније