Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 07. 2017. 12:15   >>  11:46

DŽONSON-KIŠIDA

Britanija podržava Japan protiv Sjeverne Koreje

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da je njegova zemlja "rame uz rame" s Japanom u nastojanjima da prekine nuklearne i raktene probe Sjeverne Koreje.

 

 

 

"Svi treba da pojačamo pritisak na Pjongjang kroz diplomatiju i sankcije, a to mora da uključi i Kinu koja treba ta iskoristi svoj uticaj da Sjevernu Koreju vrati za pregovarački sto", izjavio je Džonson poslije sastanka sa šefom japanske diplomatije Fumijom Kišidom.

Džonson je ocijenio da je prvo lansiranje međukontinentalne balističke rakete Sjeverne Koreje početkom jula bila "nesmotrena provokacija".Dvojica ministara su potvrdila i nastavak snažnih ekonomski odnosa Japana i Velike Britanije poslije Bregzita.

"Napuštamo EU, ali ne napuštamo Evropu", rekao je Džonson, dodajući da će Britanija nastaviti da gradi trgovinske i ekonomske odnose s Japanom.

Džonson će se danas, u okviru trodnevne posjete Japanu sastati i s premijerom Šinzom Abeom i guverenerom Tokija, s kojima će razgovarati o diplomatskoj i bezbjednosnoj saradnji i o Olimpijskim igrama koje se 2020. godine održavaju u japanskoj prijestonici.

Džonson je bio gradonačelnik Londona tokom održavanja Olimpijade 2012. godineTakođe će razgovarati s japanskim biznismenima o jačanju trgovinske saradnje i investicijama.

Džonson će zatim otputovati u Novi Zeland i Australiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније