Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 07. 2017. 18:24   >>  17:55 2

"PREKOMJERNA SILA"

Erdogan osudio Izrael

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan osudio je danas Izrael, zbog, kako je ocijenio, "prekomjerne" upotrebe sile dan poslije nasilja koje je izbilo zbog postavljanja metalnih detektora u Jerusalima na ulazu na sveto mjesto na kojem se nalazi džamija Al Aksa.

"Osuđujem prekomjernu upotrebu sile od strane izraelskih snaga prema našoj braći koji su se okupili za molitvu petkom", izjavio je Erdogan u saopštenju objavljenom na vebsajtu turskog predsjedništva.

Erdogan je rekao da govori u svojstvu rotirajućeg predsjedavajućeg samita Organizacije za islamsku saradnju.

Napetost zbog izraelskih bezbjednosnih mjera na svetilištu u Jerusalimu prerasla je u nasilje u kome je juče ubijeno troje Palestinaca i troje Izraelaca.

Jedan Palestinac ubio je nožem troje Izraelaca u njihovom domu u jednom jevrejskom naselju na Zapadnoj obali, a tri Palestinca su poginula u sukobima koji su izbili zbog detektora za metal postavljenih na ulazu na sveto mjesto gdje se nalazi džamija Al Aksa.

Tenzije koje su kulminirale juče rasle su već nedjelju dana poslije napada u kome su ubijena dva izraelska policajca 14. jula u starom gradu Jerusalimu.

Izraelci koji smatraju da je oružje napadača bilo skriveno na Hramovoj gori, gdje se nalazi džamija Al Aksa, tada su odlučili da instaliraju metalne detektore na ulasku na to sveto mjesto, treće najsvetije mjesto za muslimane.

Erdogan je ocijenio da je postavljane tih detektora neprihvatljivo i pozvao međunarodnu zajednicu da djeluje bez oklijevanja da se uklone ti detektori koji sprječavaju slobodu vjeroispovesti na Hramovoj gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније