Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 07. 2017. 12:51 >> 12:23
2

APEL MUFTIJE

Muslimani da ne ulaze u svetilište u Jerusalimu

Bivši veliki muftija Jerusalima Ikrema Sabri izjavio je danas da dok se ne razmotre nove izraelske bezbjednosne mjere, muslimani i dalje ne bi trebalo da ulaze na jerusalimsko svetilište gdje je džamija Al-Aksa.

  

 

 

On je najavio da će razmatranje možda biti završeno danas, pošto je izraelska policija na osnovu odluke Vlade počela da uklanja nedavno postavljene detektore za metal koji su izazvali proteste muslimana u istočnom Jerusalimu i na Zapadnoj obali, a i u muslimanskom svijetu.

Muslimanski vjernici nijesu ulazili na to mjesto, sveto i za Jevreje, otkako je Izrael prošle nedjelje postavio detektore, već su se masovno molili van svetilišta.

Izraelska vlada je najavila da će detektore zamijeniti unaprijeđenom tehnologijom koje navodno obuhvata kamere za detekciju skrivenih objekata, ali je rekla da će to trajati do šest mjeseci.

"Za sada je naš stav je da niko ne bi trebalo da ulazi u hram", rekao je agenciji Asošiejted pres Sabri, predsjedavajući Vrhovnog islamskog komiteta u Jerusalimu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније