Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 06. 2013. 21:23 >> 21:23
1

VEDOMOSTI

Rusija se povukla iz sirijske baze

Rusija je povukla svo osoblje iz svoje mornaričke baze u Siriji, objavio je ruski list Vedomosti.

 

Mediji su prenijeli da je baza u Tartusu mali objekat, uglavnom korišćen za opsluživanje ruskih ratnih brodva u Mediteranu, ali i jedina ispostava ruske mornarice van teritorije nekadašnjeg Sovjetskog saveza.

Međutim, nije poznat broj osoblja te baze. Ugledni ekonomski dnevni list Vedomosti izvijestio je o evakuaciji juče, pri čemu se pozivao na intervju sa pomoćnikom ministra inostranih poslova Mihaila Boganova objavljen u pan arapskom Al Hajatu i na svoj neimenovani izvor iz Ministarstva odbrane. 

Ministarstrvo odbrane nije dalo komentar, a izvještaj nije bilo moguće potvrditi nezavisno. List piše da je odluka donesena zbog rizika koji za rusko vojno osoblje predstavlja građanski rat u Siriji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније