Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 06. 2013. 12:30 >> 12:30

RIZIK

Merkelova protiv slanja oružja Siriji

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se protiv slanja oružja sirijskim pobunjenicima koji se bore protiv predsjednika Bašara el Asada.

U obraćanju njemačkim poslanicima, ona je rekla da razumije zašto Velika Britanija, Francuska i SAD razmatraju snabdijevanje nekih pobunjeničkih grupa oružjem, ali je upozorila da je to „rizik s neizvjesnim posljedicama“.

Sirijski pobunjenici se suočavaju sa snažnim otporom režimskih snaga, koje pomaže Hezbolah.

Oni koji kritikuju slanje pobunjenicima pomoći u naoružanju smatraju da bi to samo produžilo sukobe i da bi oružje moglo da padne u ruke islamističkih ekstremista koji bi mogli da ga jednog dana koriste protiv Zapada.

Predsjednik SAD Barak Obama prvi put je ovog mjeseca odobrio vojnu pomoć sirijskim pobunjenicima pošto je Bijela kuća saopštila da ima neoborive podatke da su Asadove snage koristile hemijsko oružje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније