Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

02. 08. 2017. 09:16 >> 08:53

SENAT POTVRDIO

Kristofer Vrej novi šef FBI

Američki Senat velikom većinom je potvrdio izbor Kristofera Vreja za novog šefa Federalnog istražnog biroa (FBI), nakon što je sa te funkcije iznenada smijenjen Džejms Komi zbog uloge u istrazi o navodnom ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD.

 

Senat je sa 92 glasa za i pet glasova protiv potvrdio izbor Vreja šefa FBI-ja. Vrej (50) je bio visoki zvaničnik Ministastva pravde u administraciji bivšeg predsjednika SAD Džordža Buša.

Američki predsjednik smijenio je 9. maja Džejmsa Komija sa mjesta direktora Federalnog istražnog biroa.

Komi je bio zadužen za istragu o eventualnom ruskom miješanju u izborni tok i navodnom hakerskom napadu na izborni štab demokratske kandidatkinje Hilari Klinton za vrijeme kampanje za predsjedničke izbore.

Džejmsa Komija (56), koji je bio i zamjenik ministra pravde, imenovao je bivši predsjednik Barak Obama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније