Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 08. 2017. 07:58   >>  07:29 4

TRAMP NEMOĆAN

Medvedev:SAD objavile trgovinski rat Rusiji

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je danas da su SAD uvođenjem novih sankcija objavile trgovinski rat Rusiji, dodajući da više nema nade da će se odnosi dvije zemlje popraviti.

 

 

 

Medvedev je na svom Fejsbuk profilu napisao da je uvjeren da te mjere neće imati smisla i da će Rusija bez obzira na to moći da se razvija, prenio je TASS.

"Prvo, nada da će se popraviti naši odnosi s novom američkom administracijom je mrtva. Drugo, potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji", napisao je Medvedev, nabrajajući posljedice novog američkog zakona o sankcijama Rusiji, prenosi Sputnjik.

Administracija predsjednika Donalda Trampa, dodao je, pokazala je potpunu nemoć time što je na ponižavajući način prenijela izvršna ovlašćenja Kongresu, što mijenja ravnotežu vlasti u američkim političkim krugovima.

Medvedev je rekao da su sankcije u cjelini besmislene i dodao da je Rusija naučila prethodnih godina da razvija svoju ekonomiju u uslovima "gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, straha od stranih kreditora i investitora da ulažu u Rusiju pod prijetnjom sankcija protiv trećih strana i zemalja".

Američki Kongres je velikom većinom usvojio zakon kojim su uvedene nove sankcije Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, a Tramp je potpisao taj zakon, navodeći da i dalje ima "ozbiljne nedostatke".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније