Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 20:55 >> 20:25

USLOVNA KAZNA

Navaljnom produžena zabrana za još godinu

Sud u Rusiji danas je produžio uslovnu kaznu opozicionom lideru Alekseju Navaljnom zbog pronevjere, što bi moglo da blokira njegovu kandidaturu na predsjedničkim izborima bar do 2021. godine.

Navaljni je u martu i junu u Moskvi i većem broju drugih ruskih gradova inicirao proteste protiv korupcije.

Opozicioni lider najavio je da želi da se kandiduje na predsjedničkim izborima koji se sljedeće godine održavaju u Rusiji. On prikuplja potpise pristalica iako zbog tehničkih razloga neće moći da se kandiduje. Njemu je potrebno 300.000 potpisa da bi se registrovao kao kandidat.

Navaljni tvrdi da je zabrana kandidovanja na predstojećim izborima nezakonita i da predstavnici vlasti vrše pritisak na njegovu kampanju.

On je 2013. i 2014. osuđivan za prevaru, a njegove pristalice su okarakterisale suđenja kao politički motivisana.

On je više puta napadan, a jednom je poliven zelenom tečnošći zbog koje mu je ukazivana oftalmološka pomoć u Španiji. Često se nalazi u sukobu sa zakonom, što njegove pristalice vide kao pokušaj da se ometu njegove političke ambicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније