Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

06. 08. 2017. 10:25 >> 09:59
3

U BRITANIJI

Prikazuju kontroverzni film o "lejdi Di"

U Velikoj Britaniji danas će prvi put biti emitovan na televiziji dokumenatrni film o pokojnoj princezi Dajani i pored rasprave u britanskom društvu, pošto princeza u filmu evocira svoj ljubavni život i neuspjeli brak s princom Čarlsom.

 

Protiv emitovanja filma na televiziji bio je Dajanin brat, Čarls Spenser, ali je Čanel 4 i pored toga naveo da će dokumentarac ipak biti prikazan kako je predviđeno u programu, u nedjelju, 6. avgusta.

Prijatelji princeze smatraju da je dokumenarni film "provokacija", dok je Dajanin bivši tjelohranitelj Ken Vorf nedavno rekao da bi britanska princeza željela da takav film bude prikazan.

Film "Diana: In her own words" (Dajana: Njenim sopstvenim riječima) snimljen je na osnovu video snimaka od 1992. do 1993. godine koje je napravio Piter Setelen, profesor dikcije princeze, poginule 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Film je već prikazan 2004. godine na američkoj televizijskoj mreži En-Bi-Si (NBC) poslije sudske bitke s Dajaninom porodicom, ali nikada nije prikazan u Velikoj Britaniji, iako je svima dostupan na raznim platformama poput JuTjuba.

Dajana u filmu govori kako je razmišljala da pobjegne iz Bakingemske palate 80-ih godina sa svojim tjelohraniteljem Barijem Manakijem, u kojeg se zaljubila, a koji je 1987. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Princeza čak pominje da je njen ljubavnik "možda eliminisan". U filmu Dajana takođe govori o bračnim problemima s princom Čarlsom i kritikuje kraljevsku porodicu, posebno kraljicu Elizabetu Drugu, od koje, kako navodi, nije imala podršku.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније