Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92/Tanjug [ Objavila R.B. ]

06. 08. 2017. 20:56   >>  20:28 2

"PODRŽAVA TERORIZAM"

Izrael zabranjuje rad Al Džazire

Izrael planira da oduzme akreditacije novinarima katarske televizije Al Džazira, zatvori njihovu redakciju u Jerusalimu i ukine emitovanje programa te stanice na lokalnim i satelitskim provajderima, izjavio je izraelski ministar komunikacija Ajub Kara.

On je optužio Al Džaziru da „podržava terorizam” i rekao je da su kablovski operateri prihvatili njegov predlog da više ne emituju kanale ove televizije na engleskom i arapskom jeziku, prenosi Rojters.  Za zatvaranje redakcije televizije potrebna je zakonska odluka, dodao je on. 

Al Džazira najavljuje pravnu zaštitu

Televizija Al Džazira izrazila je danas žaljenje zbog odluke Izraela da zatvori njene prostorije u jevrejskoj državi i najavila da će to pitanje riješiti pravnim putem, rekao je danas neimenovani zvaničnik ove televizije sa sjedištem u Dohi.

"Al Džazira žali zbog akcije države koja se naziva jedinom demokratskom na Blikom istoku, i smatra tu akciju opasnom”, rekao je isti zvaničnik, prenosi AFP.

Prema njegovim riječima, ta televizija će „to pitanje podvrgnuti odgovarajućim pravnim i sudskim procedurama”. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније