Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2017. 09:06 >> 08:42
1

"PROTJERIVANJE" IZ JERUSALIMA

Al Džazira najavila tužbu zbog odluke Izraela

Katarska TV stanica Al Džazira osudila je danas odluku Izraela da zatvori njen biro u Jerusalimu, ocijenivši da je ta mera nedemokratska, i najavila da će podnijeti tužbu.

Izrael se ugledao na četiri arapske zemlje koje su se udružile protiv Katara u okviru višemjesečnog političkog spora oko politike Dohe i navodne podrške ekstremistima.

Taj kanal i sajtovi povezani s njim blokirani su u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu i Bahreinu.

U nedjelju je izraelski ministar komunikacija Ajub Kara najavio da će poništiti akreditacije novinarima Al Džazire čime će ih spriječiti da rade u Izraelu.

On je optužio Al Džaziru da "podržava terorizam" i rekao je da su kablovski operateri prihvatili njegov prijedlog da više ne emituju kanale ove televizije na engleskom i arapskom jeziku, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, kablovski emiteri su se saglasili sa njegovim predlogom da se ukinu "Al Džazirini" kanali na arapskom i engleskom jeziku.

Al Džazira je u odgovoru osudila odluku za koju je rekla da dolazi od zemlje koja tvrdi da je "jedina demokratska država na Bliskom istoku" i najavila da će pokrenuti sudski postupak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније