Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2017. 10:37 >> 10:08

I NAJAVILA OSETU SAD

S.Koreja unapređuje nuklearni arsenal

Sjeverna Koreja je danas saopštila da će unaprijediti nuklearni arsenal i pokrenuti "hiljadu puta" jaču osvetu protiv SAD kao odgovor na oštre sankcije koje su UN uvele Pjongjangu zbog lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa.

Savjet bezbednosti UN je 5. avgusta jednoglasno odobrio nove sankcije Sjevernoj Koreji, koje se između ostalog odnose na industrije gvoždja i uglja, čime će Pjongjang biti uskraćen za izvoz u vrijednosti od milijardu dolara.

Sjevernokorejski mediji su prenijeli saopštenje u kojem je navedeno da Vlada Sjeverne Koreje smatra da su uvedene sankcije "nasilno kršenje suvereniteta" te zemlje.

Dodaje se da sankcije UN protiv Sjeverne Koreje nikada neće prisiliti tu zemlju da pregovara o nuklearnom programu ili da odustane od namjere da unaprijedi nuklearno naoružanje.

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli izjavila je da je američki nacrt rezolucije koju je usvojio Savjet bezbjednosti "pojedinačno najveći paket ekonomskih sankcija" koji je uveden protiv Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније