Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

08. 08. 2017. 17:07 >> 16:37

PO AZIL

EU vraća migrante u Grčku

Države-članice Evropske unije počele su proces vraćanja migranata u Grčku, preko koje su stigli posljednih pet mjeseci, pa će u toj zemlji biti razmotreni njihovi zahtjevi za azil.

Prema pravilima EU, migranti treba da podnesu zahtjev za azil u prvoj članici u koju su stigli, međutim to pravilo je zanemareno pošto se Grčka u 2015. godini suočila s više stotina hiljada migranata, većinom izbjegih iz Sirije.

Evropska komisija je saopštila da je nekoliko zemalja EU zatražilo od Grčke da migranti budu vraćeni, ali da Atina mora da da garancije da ima odgovarajuće kapacitete za prihvat migranata.

Portparol Evropkse komisije Tove Ernst rekao je da su pravila o azilu ponovo uspostavljena u decembru, ali da se ta procedura postepeno uvodi.

Grčke vlasti su saopštile da je su do sada primljeni zahtjevi za vraćanje više od 400 migranata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније