Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 08. 2017. 20:49   >>  20:24

ISTRAGA O RUSKOM UTICAJU

Trampov sin dao dokumenta komitetu Senata

Donald Tramp Mlađi, sin predsjednika SAD, predao je senatskom odboru koji istražuje navodno rusko miješanje u izbore 2016. više od 250 strana dokumentacije.

Senatski Pravosudni komitet je saopštio da je u petak dobio dokumentaciju od Trampa Mlađeg, a da je u srijedu od kampanje Donalda Trampa primio 20.000 strana.

Ne zna se šta je sadržaj dokumenata, ali je Tramp Mlađi pomogao organizovanje sastanka u junu 2016. u Tramp taueru koji interesuje istražitelje.

Taj odbor je jedan od nekoliko kongresnih tijela koja istražuju navodne veze Trampove kampanje s Rusijom.

Šefovi odbora su razgovarali s Trampom Mlađim i nekadašnjim šefom kampanje Polom Manafortom o zatvorenim saslušanjima. Oni su najprije bili pozvani da javno svjedoče, ali su neki kongresmeni naveli da se pregovara o uslovima svjedočenja.

FBI pretražio kuću šefa Trampove predsjedničke kampanje

Agenti FBI pretresli su kuću nekadašnjeg šefa predsjedničke kampanje Donalda Trampa Pola Manaforta i zaplijenili dokumenta i druge materijale, rekao je danas Manafortov portparol.

Portparol Džejson Melouni je rekao da su agenti 26. jula u zoru došli sa nalogom za pretres a da je Manafort "kao i uvijek" sarađivao sa njima, prenio je list Vašington post (Washington Post).

Manafort se nalazi pod istragom FBI zbog svog poslovanja u Ukrajini i rada za bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča a predmet je istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera u okviru istrage o navodnom ruskom miješanju u američke izbore i saradnji s Trampovim saradnicima.

Manafort poriče bilo kakvo kršenje propisa i saradjivao je s kongresnim odborima koji su istraživali miješanje u izbore. On je pravosudnom i obavještajnom odboru Senata SAD dostavljao dokumentaciju.

Vašington post navodi da je u nalogu za pretres stajalo da ima razloga da se vjeruje da bi Manafort pokušao da prikrije neke dokaze od istražne porote.

"Ako je FBI htio dokumenta, trebalo je samo da pita i Manafort bi ih predao", rekao je jedan savjetnik blizak Bijeloj kući.

Manafortovi prijatelji se boje da će Muler pokušati da protiv njega izgradi slučaj nevezan za kampanju 2016. godine da bi ga naterao da da informacije o drugim ljudima iz Trampovog najbližeg okruženja u zamenu za manje optužbe, navodi Vašington post.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније