Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

10. 08. 2017. 08:40 >> 08:10

JAPANSKI MINISTAR

"Oborićemo rakete Sjeverne Koreje"

Japanski ministar odbrane Icunori Onodera izjavio je danas da bi njegova zemlja mogla da obori sjevernokorejske rakete u slučaju da ih Pjongjang ispali u pravcu američkog ostrva Guam u Pacifiku.

Onodera je rekao u parlamentu da bi raketni napad predstavljao prijetnju za tu državu, navodi agencija AP.

Prema njegovim riječima, Japan bi u slučaju raketnog napada mogao da ostvari pravo na "kolektivnu samoodbranu" i aktivira sistem raketne odbrane i razarač "Egis".

Njegov komentar ukazuje na rastuću vojnu ulogu Japana i kontradiktoran je njegovom prethodnom stanovištu da ta zemlja može da obara samo rakete koje su ispaljene u pravcu Japana.

Zakon o odbrani koji je stupio na snagu prošle godine dozvoljava japanskoj vojsci da brane SAD i druge saveznike u slučaju neprijateljskog napada.

Sjeverna Koreja upozorila je juče da bi mogla da ispali rakete u pravcu američkog ostrva Guam u Pacifiku, dok je predsjednik SAD Donald Tramp obećao vlastima u Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i bijesom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније