Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 06. 2013. 10:12   >>  10:11

BRAZIL

Uhapšeno 90 demonstranata

Najmanje osam osoba je povrijeđeno, a skoro 90 uhapšeno u sukobima policije i demonstranata u blizini stadiona u brazilskom gradu Fortalezi.

U blizini stadiona sinoć se okupilo oko pet hiljada demonstranata, a policija se sukobila sa jednom manjom grupom koja je bacala kamenice i pokušavala da ukloni metalne ograde, postavljene da bi se blokirao pristup areni.

Neki od demonstranata su palili gume, brazilski sajt G1 je javio da je u sukobima povrijeđeno najmanje osam osoba - pet demonstranata i tri policajca, prenijela je agencija AFP.



BBC navodi da je skoro 90 osoba uhapšeno zbog pravljenja nereda uoči meča između Španije i Italije.

Demonstranti su najprije mirno išli ka stadionu, ali su se sukobili s policijom kada su se približili zoni bezbjednosti na oko dva kilometra od stadiona.

Policija je ispalila suzavac i gumene metke da bi rastjerala demonstrante koji su odgovorili petardama i kamenicama.

I u Rio de Žaneiru je oko pet hiljada ljudi izašlo na ulice, dok su u gradu Porto Alegre demonstranti tražili smanjenje cijene prevoza.



U Braziliji se predsjednik Dima Rusef sinoć sastala sa liderima partija svoje vladajuće koalicije, a danas bi trebalo da razgovara i sa poslanicima opozicije.

Teme razgovora su reforme u oblasti finansija i sadašnjeg sistema glasanja.

Protesti od 17. juna potresaju Brazil, a u njima je do sada pet osoba poginulo.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније