Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 02. 2013. 09:33 >> 09:31

RUSIJA

Sibir: Rudari zarobljeni nakon eksplozije

Nakon snažne eksplozije u jednom sibirskom rudniku, najmanje 18 rudara ostalo zarobljeno, prenose mediji pozivajući se na rusko ministarstvo za vanredne situacije.

Nesreća se dogodila u rudniku Uljanovska, koji je u vlasništvu najvećeg ruskog proizvođača čelika "Severstalj", kod mjesta Novokuznjeck.

Četvorica rudara su, nakon eksplozije, uspjela da izađu iz jame, dok je najmanje 18 rudara ostalo zarobljeno.

Portparolka ministarstva Jelena Smirnih nije mogla da potvrdi da li ima žrtava, ali je kazala da je evakuacija zarobljenih rudara u toku.

Eksplozije metana u basenu uglja u sibirskoj oblasti Kemerovo nijesu novina, a u mnogim rudnicima tog područja nema savremene opreme za zaštitu rudara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније