Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

11. 08. 2017. 11:13 >> 10:48

PROSJEK U BUGARSKOJ

Deceniju u EU, a plata im 533 eura

Prosječna mjesečna neto plata u Bugarskoj isplaćena u drugom tromjesečju iznosila je 533 eura i za skoro 10 odsto je veća u odnosu na isti period prošle godine.

Najveće plate primili su zaposleni u sektoru informacionih tehnologija i komunikacija 1.183 eura, finansijama i osiguranju 931 eura i proizvodnji i distribuciji električne i toplotne energije i gasa 907 eura.

Najniže plate imali su zaposleni u sektorima hotelijerstvo i ugostiteljstvo 326 eura i građevinarstvu 408 eura. 

Najveće povećanje zarada registrovano je u oblasti prometa nekretninama za 16 odsto, administrativnim i pomoćnim djelatnostima za 13,4 odsto i u profesionalnim djelatnosti i naučnim istraživanjima za 13,2 procenata. 

U odnosu na isti period lani prosječna mjesečna plata u drugom tromjesečju u javnom sektoru povećana je za 8,1 odsto, a u privatnom za 10,6 procenata. 

Prema podacima Nacionalnog statističkog instituta u Bugarskoj je krajem juna bilo zaposleno 2,34 miliona ljudi, što je za 63.400 ili 2,8 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније