Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 19:21 >> 10:49

UOBIČAJEN ŽIVOT

Ulice Pjongjanga mirne uprkos tenzijama

Ulice glavnog grada Sjeverne Koreje su mirne, a život se odvija uobičajeno, uprkos tenzijama između te zemlje i SAD i pričama o mogućem ratu.

Na ulicama Pjongjanga nema vojnih vježbi protivvazdušne odbrane ni kamufliranih automobila, što je bio slučaj tokom prethodnih kriza.

Državni mediji staraju se da građani čuju sjevernokorejsku verziju priče i ne pominju zabrinutost međunarodne zajednice povodom situacije s tom zemljom.

Sjevernokorejski mediji decenijama plasiraju poruke stanovništvu da je rat blizu, da je njihova zemlja spremna da se brani i da su SAD krivac.

U parku u centru Pjongjanga omladina je večeras igrala odbojku, a djede, babe i roditelji gledali su djecu kako se igraju na toboganima i ljuljaškama.

Tenzije na Korejskom poluostrvu pojačane su oštrim porukama Pjongjanga i Vašingtona poslije najnovije raketne probe Sjeverne Koreje i nove runde sankcija Savjeta bezbjednosti UN.

Sjeverna Koreja je juče objavila detaljan plan o lansiranju četiri balističke rakete u vode oko američkog ostrva Guam u Pacifiku, na kojem se nalaze dvije velike američke vojne baze i 7.000 vojnika. Predsjednik SAD Donald Tramp danas je rekao da je vojno rješenje spremno ako ponašanje Sjeverne Koreje bude nerazumno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније