Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 17:59   >>  20:16

VIŠE OD 100 POVRIJEĐENO

U sudaru vozova kod Aleksandrije 36 mrtvih

Broj poginulih u sudaru vozova na periferiji Aleksandrije porastao je na 36, a povrijeđenih na više od 100, saopštilo je egipatsko Ministarstvo zdravlja.

Nesreća se dogodila u 14 sati i 15 minuta, u blizini stanice u pregrađu Horšid, a pri sudaru je iz šina iskočila lokomotiva jednog i dva vagona drugog voza, saopštila Egipatska uprava željeznice, prenosi Rojters.

Državni list Al-Ahram prenosi da je 36 tijela prebačeno u bolničke mrtvačnice u provinciji Aleksandrija, a javni tužilac Nabil Sadek naložio je hitnu istragu.

Bolnički izvor je državnoj televiziji rekao da su neki povrijeđeni i dalje zaglavljeni u vozovima.

Na snimku koji je emitovala državna televizija vide se desetine ljudi okupljenih oko oštećenih vozova, dok su mnoga tijela na zemlji.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome šta je uzrokovalo sudar.

Državna televizija javlja, pozivajući se na zvaničnike Ministarstva saobraćaja, da je sudar vjerovatno uzrokovan kvarom na jednom od vozova koji je zbog toga stao na pruzi.

Vozovi su se sudarili čeono, pri čemu je jedan dolazio iz Kaira, dok je drugi pristizao iz grada Port Said, u Sueckom kanalu.

Ovo je željeznička nesreća sa najvećim broj poginulih u toj sjevernoafričkoj zemlji od novembra 2013. godine, kada se južno od Kaira dogodio sudar voza i autobusa u kojem je poginulo 27 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније