Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2017. 10:02   >>  09:33

SI ĐIPING

Ne pogoršavati odnose sa S. Korejom

Kineski predsjednik Si Điping danas je pozvao sve strane da izbjegavaju zapaljivu retoriku i akcije koje mogu da povećaju tenzije na Korejskom poluostrvu. Si je u telefonskom razgovoru sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom rekao da su Peking i Vašington zainteresovani za denuklearizaciju Sjeverne Koreje.

"Relevantne strane moraju da se uzdrže i izbjegavaju riječi i djela koje će pojačati napetosti na Korejskom poluostrvu", naveo je on.

Tramp je zahtjevao od Kine da izvrši pritisak na Pjongjang zbog nuklearnog programa koji bi mogao biti usmjeren protiv SAD, navodi agencija AP.

Kina je najveći trgovinski partner i izvor pomoći Sjeverne Koreje, ali kineski zvaničnici tvrde da ne mogu primorati Pjongjang da obustavi svoj nuklearni i raketni program.

Američki predsjednik Donald Tramp sinoć je najavio da će prekinuti svoj 17-dnevni radni odmor u Nju Džersiju da bi u ponedjeljak održao konferenciju za štampu u Vašingtonu.

On je rekao je novinarima da će održati "veoma značajan" sastanak poslije kog će uslijediti "velika" konferencija za štampu, ali nije otkrivao detalje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније