Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B [ Blic.rs ]

15. 08. 2017. 23:19 >> 22:50

PORUKA NJEMAČKE

Trampova retorika opasna

Vojna retorika američkog predsjednika Donalda Trampa usljed tenzija sa Sjevernom Korejom je opasna i mogla bi da vodi ka daljoj eskalaciji, izjavio je njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

On je za njemački dnevni list "Kelen Štat-Ancajger" rekao da je krajnje vrijeme da se počne sa upotrebom diplomatije, a ne sa pozivima u bitku, prenosi "Sputnjik".

"Američki predsjednik koristi nerazumljivu vojnu retoriku, koja može verbalne sukobe da pretvori u vojne akcije", izjavio je Gabrijel.

Njemački kancelar Angela Merkel je u petak, 11. avgusta, izjavila da se kriza na Korejskom poluostrvu ne može riješiti vojnim sredstvima i da prijetnje i teške riječi ne pomažu smirivanju tenzija.

Tenzije oko Sjeverne Koreje su porasle u posljednjih nekoliko meseci, naročito nakon što je Savjet bezbjednosti UN 5. avgusta uveo dodatne sankcije Pjongjangu zbog balističkih testova.

Pjongjang je objavio da je spreman plan za lansiranje nove rakete u blizini američkog ostrva Guam, nakon što je Tramp izjavio da će svaki sljedeći sličan postupak Sjeverne Koreje biti dočekan "vatrom i bjesom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније