Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 08. 2017. 14:56   >>  14:27 4

SUKOB VOJNIKA

Incident na kinesko-indijskoj granici

Indijski i kineski vojnici su se sukobili fizički, a bilo je i gađanja kamenjem, u novom graničnom incidentu na Himalajima, naveli su danas indijski izvori.

Incident se desio u momentu kada indijske i kineske snage već dva mjeseca stoje suočene na strateškoj himalajskoj visoravni Doklam, teritoriji kraljevstva Butan.

Vojnici dvije zemlje su se juče sukobili više od 1.200 kilometara odatle, u području Ladak u Kašmiru, na indijski Dan nezavisnosti.

Prema izvoru iz indijskog ministarstva odbrane, kineski vojnici su dva puta pokušali da uđu na indijsku teritoriju u zoni jezera Pangong, nadmorske visine 4.200 metara, ali su ih indijske snage odbile.

"Bila su dva manja incidenta. Sa kineske strane je bacano kamenje ali situacija je pod kontrolom", rekao je taj zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman.

Poslije incidenta obje strane su se vratile na početne pozicije.

"Ovakve stvari se dešavaju svakog ljeta. Ovaj put je trajalo malo duže i bilo ozbiljnije ali nije bilo upotrebe oružja", rekao je izvor iz policije u Šrinagaru.

Indija i Kina imaju dva teritorijalna spora, u regionima na sjeveru i istoku Indije. U ratu koji su vodili 1962. Kina je porazila indijske trupe.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније