Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 08. 2017. 19:05 >> 18:40
1

OGLASIO SE NA TVITERU

Tramp protiv uklanjanja "južnjačkih" spomenika

Predsjednik SAD Donald Tramp izrazio je žaljenje zbog uklanjanja spomenika posvećenih snagama Konfederacije (Juga).

Ekstremni desničari, među kojima je bilo rasista, antisemita i neonacista, organizovali su u subotu u Virdžiniji protest zbog uklanjanja spomenika generalu snaga Konfederacije Robertu Liju, poslije čega je izbilo nasilje u kojem je poginula jedna žena, učesnica kontrademonstracija.

"Tužno je vidjeti da se istorija i kultura naše velike zemlje uništava uklanjanjem naših lijepih statua i spomenika. Ne možete promijeniti istoriju, ali možete učiti iz nje", naveo je Tramp

On je rekao da su sada na udaru generali Juga Robert Li i Stonvol Džekson i upitao da li su sljedeći osnivači SAD Džordž Vašington i Tomas Džeferson, koji su takođe bili robovlasnici.

"Ljepota koja se uzima našim gradovima, mjestima i parkovima će mnogo nedostajati i nikada neće moći adekvatno da se zamijeni", dodao je Tramp u seriji poruka na Tviteru.

Tramp je izazvao mnogobrojne kritike i iz redova svoje Republikanske partije pošto je za nasilje u Virdžiniji okrivio obje strane i izjednačio bijele suprematiste i rasiste s njihovim protivnicima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније